Genialiskt recept: Slinga håret i ett svep

Varför ska man betala flera tusen hos frisören när du kan fixa svallet själv med hjälp av detta enkla hårtrixet? Få slingorna som andra kommer bli avundsjuka på! 

Efter en lång och mörk vinter skriker både hår och kropp efter sol. Och medans många önskar sig mer färg i huden – så drömmer andra om naturliga slingor i håret – en såkallad solkysst strandlook. 

Slingor ljusar upp håret och gör att det känns fylligare. En blandning av ljust och mörkt hår ger ett vackert intryck av håret – och här får du det enkla receptet till hur du kan få fina highlights i håret, och det är helt naturligt. 

Saltvatten och solljus har en blekande effekt på håret. Det kan verka paradoxalt att solen ger oss mer färg i huden, men att håret blir ljusare. Orsaken till detta är ganska enkelt att medans vår hud “lever”, så är allt hår i utgångspunkt “dött”. Och solen bleker melaninet i håret, och gör håret ljusare.

Många förknippar sommar med ljusare hår och vackra slingor. 

Så får du fina slingor i håret

I grund och botten bör du ha bra tålamod om du vill satsa på att soljuset ska bleka ditt hår. Om du enbart ska använda dig av solen, så behöver du vänta hela sommaren innan du kan se någon större effekt.

Men för att få önskat resultat mycket snabbare, kan du fuska dig till ljusare hår och naturliga slingor mycket snabbare. Detta kan du enkelt göra med hjälp av citron eller saltvatten i håret. 

Det enda du behöver till detta är en flaska med citronsaft och en ren sprayflaska.

bleke håret sitron sol

Gör din egna citronspray för att få ljusa slingor:

  • Blanda två delar varmt vatten och en del citronsaft i en ren sprayflaska.
  • Fukta hela håret eller bara de delarna du önskar att bleka.
  • Spraya in citronblandningen i det blöta håret.
  • Sätt dig i solen i 1-2 timmar för att aktivera citronsaften.
  • Skölj ur grundligt och ge gärna håret en hårkur efteråt.

Du kan även få solblekt hår med hjälp av en effektiv saltblandning.

saltvann bleke hår

Gör din egna saltvattensblandning till håret:

  • Lös upp en matsked salt i en halv kopp varmt vatten och häll över i en ren sprayflaska. 
  • Spraya saltblandningen över håret eller i de delarna av håret som du önskar att bleka.
  • Sätt dig i solen i 10-15 minuter.
  • Skölj ur grundligt och ge håret god vård efteråt. 

Ta god hand om håret! 

Kom ihåg att ge håret massa god näring efteråt. En bra hårkur ger håret återfuktning, vård och näring på djupet. Speciellt på sommaren är det dessutom viktigt att du använder dig av ett bra balsam. Det kommer göra att skallagren i håret sluter sig och håret ser friskare och mer glansfullt ut. 

Det är viktigt att ge håret de viktigaste vitaminerna inifrån och ut, som biotin, vitamin A, C, D, E och inte minst zink. Zink är bra för hårväxt och reparation av hårvävnaden. 

ChewBear Hair innehåller de viktigaste vitaminerna du behöver för ett naturligt vackert hår.