Den stora brun utan sol-guiden!

Denna ultimata guiden kommer berätta för dig allt du behöver veta om hur man blir brun utan sol. Ta reda på hur du snabbt får en naturlig solbränna och hur du får din solbränna att hålla!

Det är ingen hemlighet att vi i Norden älskar att vara i solen och njuter av strålarna så fort de tittar fram på våren. Men att sola kan både ta lång tid och vara skadligt för hälsan. Särskilt de med ljus hy utsätts för solskador, och många av oss blir inte särskilt bruna.

Då är det bra att det finns många alternativ du kan använda för att bli brun utan sol – allt från produkter till kosttillskott. Dessa ska vi nu titta närmare på.

Hur blir man brun?

När vi är i solen utsätts vi för det som kallas UV-strålar, eller ultravioletta strålar. Kroppen reagerar på dessa strålar genom att producera pigmentet melanin som gör vår hud mörkare. Pigmenten är skapade för att skydda oss från strålarna så att vi inte bränns. Blir du bränd av solen kommer huden att göra av sig med de döda hudcellerna, och därmed kan du börja flagna.

Ju ljusare hud vi har, desto lättare är det att bränna sig. Även om solen ger oss många fördelar utsätter vi tyvärr huden för många risker och nackdelar som solbrändhet och hudcancer. Som tur är finns det flera produkter som kan ge oss den fina djupa solbrännan, utan att vi utsätter huden för skador.

Betakaroten är ett naturligt ämne som gör oss bruna, utan att utsätta huden för skadliga strålar. Du finner betakaroten i en mängd olika växter, frukter och grönsaker – detta är naturens egna färgämne.

Betakaroten är ett naturligt färgämne som ger en djup och jämn bränna – helt utan risker

 • Ljusare hud blir lättare bränd
 • UV-strålar kan ge rynkor och soleksem
 • Solen kan vara skadlig för huden

Hur fungerar betakaroten?

Betakaroten är en grupp med fettlösliga orange, röda och gula färgämnen. Dessa ämnen kan också omvandlas till A-vitamin i vår kropp, och betakaroten ses därför som ett kosttillskott. Betakaroten tillhör kategorin karotenoider, som helt enkelt är antioxidanter.

De naturliga färgämnen som finns i betakaroten lagras i huden och ger oss en fin och gyllene färg. Du kan alltså se brunare ut, utan att du behöver sola dig i längre perioder. Om du kombinerar betakaroten och solning så upplever du bäst effekt – men detta ämne fungerar också alldeles utmärkt utan solljus.

Betakaroten gör dig brun utan sol

Hur blir man brun utan sol?

Det finns många produkter på marknaden som kan ge dig en somrig lyster, utan att du behöver att sola dig.

Om du är en av dem som alltid är på jakt efter den extra lystern som en solbränna ger, så har du nog stött på många olika brun utan sol-produkter. Här finns det mycket att välja mellan, från sprayer och mousse till servetter.

Nackdelar med brun utan sol-produkter:

Brun utan sol-produkter kan vara snyggt den första dagen efter applicering, men tyvärr försvinner det mesta ganska snabbt. Många sådana produkter kan också färga av sig på kläder, och ofta har brun utan sol-produkter en speciell lukt som inte är att föredra.

Brun utan sol-produkter försvinner sällan gradvis, och resultatet blir ofta en fläckig och ”smutsig” hud som inte ser särskilt bra ut. Det kan också vara svårt att få en jämn färg, då mousser och sprayer kommer fästa sig på torra områden på huden och därmed inte vara lätt att applicera.

Däremot finns det kosttillskott som gör att du får en djup bränna som håller. Betakaroten kommer till exempel gradvis att ge dig en gyllene lyster, som också försvinner jämnt över hela kroppen när du slutar ta tillskottet.

Betakaroten ger huden många fördelar

Betakaroten är ett naturligt ämne som ser till att du får en jämn färg över hela kroppen. Förutom att ge dig en djup och gyllene hud kommer ämnet att omvandlas till vitaminer som gör dig friskare.

Betakaroten ger huden ett bättre utseende då det kan hjälpa till med att ta bort finnar, ojämnheter och soleksem. Ditt immunförsvar kan också stärkas av betakaroten, vilket kan vara särskilt bra under de kalla vintermånaderna där virus ofta härjar.

Du kanske har hört att morötter ska vara bra för synen? Det beror på att morötter är fulla av betakaroten, vilket är bra för våra ögon. Det naturliga ämnet kan förebygga sjukdomar som grå starr och andra åldersrelaterade sjukdomar.

Betakaroten kan hjälpa till med:

 • En fin färg helt utan sol
 • En jämn bränna över hela kroppen
 • Ta bort finnar och ojämnheter
 • Minska och lindra soleksem
 • Vara bra för synen och minska åldersrelaterade ögonsjukdomar

Hur får man i sig betakaroten?

Är du en av dem som vill ha fördelarna med betakaroten, utan att behöva tugga på morötter hela dagarna? Då kan kosttillskott som ChewBear Tan vara något för dig. Till skillnad från andra brun utan sol-tabletter, är ChewBear Tan goda vitaminbjörnar proppfulla av det naturliga betakaroten-ämnet.

Med vitaminbjörnarna får du precis den mängd betakaroten du behöver för att uppnå en gyllene och hälsosam solbränna – helt utan sol. Vitaminbjörnarna är såklart veganska, och ska vara fria från biverkningar.

Så får du en naturlig solbränna på vintern

När vintern kommer flyr många i Norden till varmare länder. Men det är inte alla som har möjlighet att åka på semester så fort temperaturen sjunker. Då måste vi hitta alternativa sätt att uppnå den fräscha gyllene solbränna vi alla längtar efter.

Bli naturligt brun utan att sola dig!

Betakaroten fungerar helt utan solljus, och du kan därför uppnå en gyllenbrun färg helt utan att bege dig söderut på vintern. Dessutom kan betakaroten vara en bra källa till vitaminer, något vi ofta saknar under de kalla vintrarna i Norden.

På vintern utsätts vi för kalla temperaturer och får ofta mer torr hud. I dessa fall kan det vara svårt att uppnå ett jämt resultat med brun utan sol-produkter. Därför kommer betakaroten vara ett bättre alternativ då den ger oss en solbrun färg och ett naturligt reslutat.

Få en solbrun hud som varar

Inget är tråkigare än när solbrännan du jobbat med hela sommaren sakta men säkert börjar försvinna när hösten kommer. Det tar inte många dagar utan solljus innan vår hud börjar bli ljusare.

Betakaroten är ett bra alternativ när du önskar att bevara den fräscha sommarlystern längre. Färgämnena som lagras i huden kommer att få det att se ut som om du precis har solat, och hjälper dig därför att bevara solbrännan så länge du tar tillskottet.

Hur man bevarar solbrännan längre!

Ett bra tips för att få solbrännan att vara längre, är att smörja in huden rikligt med återfuktande krämer. Om din hud torkar ut kommer den snabbt att börja flagna och du tappar den djupa och jämna solbrännan. Hitta en kräm som är återfuktande för huden, och som ser till att du blir mjuk och luktar gott.

Betakaroten kan användas året runt, och det är särskilt populärt för den som vill uppnå en djupare färg utan att torka ut huden.

Så får du en jämn solbränna och ett naturligt resultat

Det händer ofta att vi inte får en jämn solbränna över hela kroppen när vi solar. Vissa människor har mer pigment på magen och mindre på benen och ansiktet. Eftersom betakaroten lagras jämnt i huden i hela kroppen kan du sätta stopp för detta problem.

Många undrar hur de kan bli bruna på benen och hur de kan bli lite mer bruna i ansiktet. Det är områden på kroppen som tenderar att ha mindre pigment än till exempel rygg och mage. Detta är också ett problem med brun utan sol-produkter, som ofta samlas på vissa delar av kroppen.

Betakaroten ger ett jämnt och naturligt resultat

Om du redan har en naturlig solbränna efter några dagar i solen kan betakaroten hjälpa till att jämna ut de områden på kroppen som inte fått lika mycket sol. Dessutom kommer det att hjälpa dig att bli brun på områden som tenderar att ha mindre pigment, och på platser där det är svårare att sola.

 • Betakaroten ger en jämn färg över hela kroppen
 • Betakaroten ger dig en djup färg på benen och i ansiktet

Bli naturligt solbrun med mat

Betakaroten är som sagt naturens egna färgämne, och finns i en mängd matvaror. Mängden av betakaroten som finns i frukt och grönsaker, är ofta inte tillräckligt hög för att ge dig en optimal effekt om du vill bli brun.

Väljer du tuggbara vitaminer kan du vara säker på att du får i dig precis rätt mängd av betakaroten, så att du får den färgen du önskar dig.

Betakaroten finns naturligt i bland annat frukt:

 • Aprikos
 • Papaya

Du hittar även betakaroten i grönsaker:

 • Morötter
 • Sötpotatis
 • Spenat
 • Grönkål

Ät dig brun

Det är alltså möjligt att äta sig brun – betakaroten gör huden brun inifrån och du slipper därmed att utsätta huden för klibbiga brun utan sol-produkter och farliga UV-strålar.

För att få bästa möjliga effekt av betakaroten, rekommenderas det att använda kosttillskott som vitaminbjörnar. Här behöver du inte betala dyra mängder med frukt och grönt, och du är säker på att du får i dig rätt mängd betakaroten.

För att tillgodose kroppens dagliga behov av betakaroten är det därför bra att komplettera med kosttillskott. Brun utan sol-tabletter och vitaminbjörnar, kommer att se till att du får i dig tillräckligt med färgämnen för att få den gyllene solbrännan.

Är betakaroten farligt?

Eftersom solens strålar kan vara farligt för huden, är det inte ovanligt att förknippa färgen med något som kan vara skadligt. Betakaroten däremot är väldigt bra och är ett naturligt pigment samt en bra källa till A-vitamin – och är därför inte farligt.

Betakaroten innehåller i utgånspunkt inte A-vitamin, men kroppen omvandlar ämnet till vitaminet om den har behov för det. Därför behöver du inte bekymra dig för att överdosera vitaminer – då detta inte är möjligt med betakaroten.

Om du är osäker på hur mycket betakaroten du behöver, och hur mycket du behöver, kommer det löna sig att ta betakaroten som kosttillskott. Här kommer förpackningen berätta för dig just precis hur mycket du behöver att ta.

Det är viktigt att betona att överskridande av den rekommenderade dosen inte nödvändigtvis gör dig brunare. Det behöver inte vara farligt att ta för mycket, utan det kan helt enkelt vara onödigt och ett slöseri med produkt.

Betakaroten biverkningar

Det är få kända biverkningar som förknippas med betakaroten. Kosttillskott som till exempel ChewBear Tan använder utvalda ingredienser som ska vara helt fri från biverkningar.

Det lönar sig alltid att läsa noggrant genom ingredienserna till kosttillskott, speciellt om du har allergier eller är känslig för vissa ämnen.

Förpackningen kommer också berätta för dig hur mycket du ska ta, och kom ihåg att alla kosttillskott är olika. Det finns ingen fast dosering för alla kosttillskott, då detta kan variera.

 • Betakaroten är naturligt och inte farligt
 • Betakaroten har få kända biverkningar

Vilken betakaroten är bäst för solbrun hud?

Det är ingen skillnad på betakaroten-ämnet som du hittar i växter, grönsaker och frukt, som det du hittar i kosttillskott.

I kosttillskott omvandlas ofta betakaroten till ett pulver, vilket gör att kroppen lättare kan ta upp ämnet och lagrar det i huden. Fördelen med att få i sig betakaroten genom kosttillskott, är att dessa produkter ofta innehåller naturliga oljor.

Eftersom betakaroten är ett fettlösligt ämne, tar kroppen lättare upp ämnet när det blir kombinerat med olja. Det kanske inte är lockande att äta en morot doppad i olja, men när detta kommer naturligt i kosttillskottet blir detta lättare.

 • Kroppen absorberar betakaroten snabbare av kosttillskott
 • Betakaroten är fettlösligt och bör tas med olja

Det kan därför diskuteras att även om det inte är en skillnad på betakaroten-ämnet som kommer i kosttillskott, och det som kommer i mat – kan kroppen lättare absorbera ämnet om det kommer via tillskott.

Hur man blir snabbast brun utan sol

För att få den färgen du önskar, kommer det löna sig att använda ett kosttillskott som innehåller betakaroten. På detta sättet kommer du alltid få ett jämnt resultat, och du kommer till och med få mer färg om du kombinerar betakaroten med vanlig solning.

Prova Tan i 30 dagar

40% rabatt – endast 189:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.