Finns det genvägar till tjockare hår?

Vill du ha tjockare hår? Det finns flera grejer du kan göra för att ditt hår ska se fylligare ut. Att välja rätt stylingprodukter är ett av tipsen, dessutom kan du klippa håret så att det ser fylligare ut. Här är experttipsen. 

Det är lätt att bli avundsjuk på de som lyckligtvis föddes med en tjock man. Särskilt om du alltid har haft tunt hår själv, eller om håret blir tunnare med åren. Det kan finnas flera olika anledningar till varför ditt hår är tunt.

Några orsaker till tunt hår:

  • Naturlig åldring
  • Gener
  • Dåligt kosthåll
  • Överanvändning av dåliga hårprodukter
  • Reaktioner eller allergi mot kemikalier/ämnen
  • Sjukdom

Även fast vissa föds naturligt med tjockt hår, så finns det enkla metoder för att få ditt hår till att se tjockare ut. Följ tipsen här nedan för ett fylligare hår.

Välj schampo och balsam för tjockare hår

Använd ett volym-schampo som ger fyllighet till håret, och ta balsam endast i längderna. Detta kommer få ditt hår till att se tjockare ut. Det finns olika typer av balsam att välja mellan. Om du väljer en för volym, så kommer den inte tynga ner ditt hår lika mycket som ett vanligt balsam. Du bör alltid ta balsam i längderna, för mest möjliga volym. 

Axelkort eller ännu kortare 

Om ditt hår är tunt, bör du gå för en kortare frisyr. Gärna axellångt eller till och med kortare. Tunt hår ser ofta extra tunnare ut om det är längre. Det bästa är att man klipper håret rätt av, alltså ingen uppklippning. Det kommer göra så att ditt hår kommer se naturligt tjockare ut. 

Använd torrschampo

Torrschampo anses av många inom skönhetsvärlden som ett litet mirakel. Men den gör faktiskt mer än att få ditt hår till att se rent ut. Om du sprayar lite torrschampo längs hårbotten, så kommer du få mer fyllnad och volym i håret. 

Torrschampo gör att håret känns mindre oljigt, eftersom sprayen hjälper till att extrahera fuktighet från håret. 

Hårförlängning

Om du är villig att betala några tusenlappar, så kommer hårförlängningar ge extra fyllighet till ditt hår. Hårförlängning är löshår som du fäster i ditt eget hår. Du kan bestämma själv om det ska vara långt eller kort, tjocklek och vilken färg du vill ha. Fråga din frisör om råd.

Spraya färg i hårbotten

Håret kan se ännu tunnare ut om hårbotten visas. Fyll gärna i med en färgad spray. Det finns flera olika sprayer på marknaden. Håll sprayen 10 cm från hårbotten och spraya på hårrötterna. Detta vill göra att hårbottnen syns mindre och får håret att se tjockare ut.

Ta kosttillskott som är bra för ditt hår

Det finns otroliga många olika kosttillskott för håret där ute. Gemensamt för dessa är att de ska stimulera hårväxt. Det du ska kolla efter, är om produkten innehåller biotin eller inte, och mängden biotin som produkten innehåller. Biotin ska hjälpa till att upprätthålla en hälsosam hårväxt. ChewBear Hair innehåller hela 225 mg biotin, och ger dig rekommenderad daglig dos av vitaminen.

Prova Hair i 30 dagar

40% rabatt – endast 189:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.

https://www.goodhousekeeping.com/beauty/hair/a35733/how-to-get-thicker-hair/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319862#overview