Öljäst för håret

Öljäst har länge varit en populär produkt för ökad och stärkt hårväxt, eftersom den innehåller mycket B-vitaminer.

B-vitaminer påverkar flera processer i kroppen, såsom bildandet av röda blodkroppar, antikroppar, hud, hår och naglar.

Ursprungligen en gammal ”styrkedryck”

Öljäst såg sitt ljus på den norska marknaden på 1950-talet, då köpmannen Ralf Ruud ville ha ett kosttillskott efter sjukdom. Han behövde få i sig mer näring och öka sin energinivå, och lösningen han hittade var att blanda engelsk öljäst med druvsocker. En rekommenderad daglig dos av engelsk öljäst som finns i butiken innehåller därför 216 kalorier. Intag av öljäst sker oftast genom att blanda produkten i vatten, juice eller drickyoghurt.

Skönhetsfrämjande biverkningar

Produkten togs alltså fram för att bättre kunna ta upp näringsämnen, och fick starkare hud, hår och naglar som bieffekt. Den användes senare av många för sina skönhetsfrämjande egenskaper.

Dagens vitaminer för hud, hår och naglar, som öljäst, innehåller de viktiga B-vitaminerna biotin, B6 och B9 (gärna i höga doser), vitaminerna A, C, D och E, samt andra relevanta vitaminer.

Nu slipper du att dricka öljäst

Mycket har hänt på hälso- och skönhetsmarknaden sedan öljäst såg sin storhetstid. Det är inte längre nödvändigt att dricka ett glas med öljäst (och kalorierna du får med på köpet) för att få starkare hår och naglar. Dagens kosttillskott är noga utvalda och sammansatta för att påverka de olika processerna i kroppen på ett mer riktat och effektivt sätt. Utöver de vitaminer vi vill ha från öljäst har vi även andra aktuella ämnen som påverkar hår, hud och naglar.

Engelsk öljäst  Vitaminbjörnar
B6: 0,5 mg B6: 2 mg
B9 folsyra: 200 mcg B9 folsyra: 260 mcg

Öljäst tillverkades ursprungligen som en energiprodukt, dagens kosttillskott är specialiserade för att påverka specifika processer i kroppen.

Till skillnad från öljäst är smaken på dagens kosttillskott goda, och vitaminerna är lätta att ta upp. ChewBear Hair är en 100% vegansk produkt, och två vitaminbjörnar om dagen räcker.

Prova Hair i 30 dagar

40% rabatt – endast 189:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.